2016 m. sausio 12 d., antradienis

Kai kalba jausmai, bet ne protas, arba vieno gulbiuko istorija

„Pakalbėkim apie vieną jausmą. Tas jausmas yra labai svarbus mums visiems. Tai yra jausmas, kuris svarbus visiems žmonėms ir ne tik žmonėms, visiems mūsų planetos Žemės gyventojams. Vardan to jausmo rašomos dainos, kuriami paveikslai, rašomos knygos. Be to jausmo nebūtų mūsų visų. Mes kalbam apie meilę. Labai banalu kalbėt apie meilę, bet tai yra taip svarbu mums. Meilė būna labai skirtinga. Meilė būna, kai vyras myli moterį. Meilė būna, kai tėvai myli savo vaikus. Meilė būna, kai šeimininkas myli savo augintinį. Meilė būna laiminga arba nelaiminga, bet tai visada yra tas šviesus jausmas, be kurio mes visi neišgyventume. Pakalbėkim apie meilę.“ (M.Melmanas)

Prieš tai papasakotose istorijose vis kartkartėmis lyg netyčia užsimindavau apie vieną žmogų. Tą paslaptingąją mūzą, kuri mane įkvepia kurti, veikti, stengtis. Tą merginą, apie kurią vien pagalvojus suspurda širdis, o vaizduotė bei prisiminimai smogia visu pajėgumu. Tą vienintelę, kuriai buvau ir esu pasiryžęs paaukoti savo gyvenimą.
Taip. Šį kartą aš papasakosiu apie Ją.
Šią istoriją jau labai seniai papasakoti ir noriu, ir nenoriu. Nenoriu todėl, kad tai yra labai asmeniška. Daugelis detalių taip ir turi likti tarp dviejų žmonių, nors patirtis rodo, kad ne visi taip mano. Galų gale tai atrodytų tarsi vilkas, kaukiantis į Mėnulį - kauk kiek nori, niekas nuo to nepasikeis. Tačiau sykiu išsipasakoti ir norisi. Ši situacija tęsiasi toli gražu ne vienerius ir ne dvejus metus. Kiek kartų aš ją norėjau užbaigti, kad ir kokias skirtingas priemones taikiau - niekas nepadėjo. Todėl manau, kad atsivėrimas bent jau truputėlį palengvintų ir sumažintų tą akmenį, kurį jau daugiau nei trejus metus ritinu į kalną, ritinu nesėkmingai, o kiekvienas bandymas sekina ne tiek fizines, kiek psichologines jėgas. Nors jos ir senka, jos senka ne taip, kaip to norėtų daugelis - aš pavargstu, pykstu, grūmoju kumščiu tam prakeiktam kalnui, tačiau žinau, kad bandysiu dar ir dar kartą. Ir bandysiu tol, kol arba akmuo mane užmuš, arba aš pasieksiu viršūnę.
Kadangi yra ir noro, ir nenoro atsiverti, taikysiu tarpinį variantą. Pasakosiu savo gyvenimo istoriją, papasakosiu apie Ją, apie daugumą įvykių, tačiau sykiu tai darysiu tarsi pasislėpęs po šydu. Tai tikrai nebus visiems suprantama istorija. Tai yra istorija iš serijos „kam reikės, tas supras“. Tikiuosi, kad šį tekstą užtiks tie žmonės, kurie bus jame paminėti, įskaitant ir Ją. Tikiuosi, kad po šio teksto išvadas pasidarys daugelis jame paminėtų personažų, tarp jų - ir aš pats.
Užeikite. Metas pradėti.
(skaitant istoriją pravers ir muzikinis fonas)

Kartą gyveno gulbiukas.
Tebegyvena jis dar ir dabar, tiesa, jis išgyvena tarpinę stadiją tarp gulbiuko ir gulbino.
Gyveno jis viename nedideliame tvenkinyje, nors jis kartu yra ir didžiausias rajone, esančiame šiaurės Lietuvoje. Jį supo darni šeima - tėtis, mama, sesė, broliai, nors paskutinieji du jau senokai pakėlė sparnus ir įsikūrė kituose tvenkiniuose ir ežeruose.
Šis duotuoju momentu apkalbamas gulbiukas dar vaikystės rojuje buvo pakankamai uždaras. Ypač tai paaštrėjo jam ėmus kas rytą plaukti į mokyklą. Netgi ne iškart, o atskridus kitiems, kiek didesniems gulbiukams, kurie save jau įsivaizdavo kaip tikrus gulbinus, nors jiems iki tokių toli ir dabar. Pastarieji manė, kad geriausias būdas patikti papūstaplunksnėms augančioms gulbiukėms - apkapoti silpnesnius už save. Tokiu būdu ir šiam gulbiukui ne kartą buvo apipešiotos plunksnelės, iš jo krekendavo būrelis gulbiukų, nors jie veikiau pagal protą turėtų būti vadinami žąsinais. Gulbiukas tyliai kentėjo, niekam nesipasakojo. Ir teisingai - gyvenimas parodys, kas gers gėlą vandenį, o kas srėbs iš balų. Tiesa, tuo metu jam taip neatrodė. Jis plaukiodavo sau vienas, be draugų, tvenkinio pakraščiais, nuleidęs kaklą...
Tai, kas jam padėjo, be abejo, buvo šeima. Laikas, praleistas su ja, jam grąžindavo tikėjimą, jis daug ką pamatydavo. Kartu su šeima jis skrisdavo atostogauti po Lietuvą ir pas šiaurinius kaimynus, jis būdavo laimingas, nes užmiršdavo bėdas bėdeles. Visgi mūsų gulbiukui labiausiai patikdavo nuskristi pas sesę į penktą pagal dydį Lietuvos ežerą. Sesė jau seniai pavirtusi į tikrą gulbę, pati turėjo gulbiukų, su kuriais jis puikiai sutardavo, plaukiodavo kartu, labai smagiai praleisdavo laiką. Atskrisdavo ir brolis su visa šeima, todėl susirinkdavo pilna sudėtis, kuri gulbiukui suteikdavo daugybę laimės akimirkų. Tuomet jis dar nežinojo, kad ateis metas, kada jis susitikimų ten pat lauks dėl kitos priežasties...
O viskas prasidėjo maždaug prieš puspenktų metų. Mūsų gulbiuko tėvai, jis pats, sesė, brolis su šeimomis ir dar viena pažįstama kompanija skrido į Rubikių ežerą. Ten gulbiukas pirmą kartą išvydo... Ją.
Ne, tai nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Tačiau grožiu Ji pranoko bet kurią kitą kada nors matytą baltaplunksnę. Nors tai buvo gulbiuko bendraamžė, Ji toli gražu nebuvo gulbiukė. Tikra gulbė, didesnė ir aukštesnė, tiesiog spinduliuojanti natūraliu grožiu, gera nuotaika, energija... Net plaukė Ji kažkaip kitaip nei visos kitos. Mūsų gulbiukas slapčia pagalvojo - kokia simpatiška... ir kokia aukšta! Išties plaukiant šalia Ji buvo kur kas aukštesnė, tokia, kuri nepasislėptų būryje. Gulbiukas iš pradžių dėl to jautėsi kiek nepatogiai, tačiau gana greitai apsiprato. Visokių gulbių būna... Tą kartą jis su Ja beveik nebendravo, nes dar beveik nebuvo pažįstamas. Jiems teko pabendrauti nebent krenksint iš juoko dėl įvykio, kurį gulbiukas ir šiandien prisimena su gėda. Keturi didesni gulbiukai, tarp jų ir mūsiškiai, lenktyniavo specialioje trasoje. Taip jau susiklostė, kad jis plaukė trečias, jau pramokęs trasą įsibėgėjo, kadangi žinojo, kad tuoj išplauks į greičiausią trasos vietą. Iš kur jam žinot, kad toje vietoje užstrigusi Ji? Pamatęs tai, gulbiukas bandė stabdyti, bet kur tau...
Šią gėdą jis gana greitai primiršo, nes vos po kelių valandų laukė skrydis atgal. Gulbiukas su visais, kartu ir su Ja atsisveikino patenkintas, nes diena praleista puikiai, o ir naujų pažinčių atsirado. Tokiu būdu Ji prisijungė prie tų žmonių, su kuriais gulbiukui malonu bendrauti, su kuriais jis nori susitikti. Tačiau net ir tada jis dar nežinojo, kokie posūkiai jo laukia ateityje.
Nuo tos įsimintinos dienos prabėgo daugiau nei metai. Ir tų metų lapkričio pradžioje jo gyvenime įvyko lūžis.
Dar tos dienos pradžioje gulbiukas nė nenutuokė, kas jo laukia. Taip, jis žinojo, kad vakare vėl skris į penktą didžiausią Lietuvos ežerą. Taip, jis žinojo, kad ten laukia gimtadienis, kieno tai gimtadienis, netgi žinojo, kad svečių pulkelyje sukiosis ir Ji. Tačiau pastaroji mūsiškiui tuo metu tebuvo tik simpatiška dvimetrinė, daugiau nieko. Būtent šioje vietoje daug kas pasikeitė.
Nuskridęs gulbiukas po neilgų ieškojimų akimis surado ir Ją. Kaip visada, pasitempusią, gražią, tvarkingą. Vėl mintyse sekė tas pats nusistebėjimo tekstas... Tiesa, po to abu jie sutūpė skirtingose stalo pusėse ir pabendrauti jiems neteko.
Iki tol, kol neprasidėjo šokiai.
Gulbiukas šokti mėgsta, todėl ilgai nelaukęs įsitraukė į aikštelės veiksmų sūkurį. Nors ir vienas, jis trepsėjo smagiai ir pats buvo smagus. O dar smagesnis jis tapo tada, kai per vieną smagią studentišką dainušką jis akimis užfiksavo Ją, siūlančią jam savo pasparnę... Tąkart jie apsisuko vos keletą kartų, tačiau tai jau buvo pradžia.
Po to karto gulbiukas ne vieną kartą ir grįždamas prie stalo, ir vėl keliaudamas šokti nenustojo galvoti apie Ją: kaip man Ją pakviesti šokiui? Ir kada, kaip tai daryti? O jeigu ne? Ir jis vis nedrįso, nors progų buvo ne viena. Bet vieną kartą šokių aikštelė aptuštėjo, jie liko netoli vienas kito. Užgrojus vienam iš grupės „Vairas“ kūrinių jie dar trumpam pasisukiojo atskirai... kol lyg susitarę vienu metu pasisuko vienas į kitą ir priplaukė arčiau. Iš to susijaudinimo gulbiukas ne vieną kartą ir žingsnius sumaišė, ir klydo kitose vietose, tačiau tai anaiptol nemažino to, kad pagaliau ėmė pildytis tai, ko jis taip norėjo.
O tada užgrojo daina, kuri, nors į ją daug kas žiūri gan kreivai ir ironiškai, mūsų gulbiukui ir šiandien kelia pačius šilčiausius prisiminimus.

„Einam pašokt?“ Ši frazė tapo viena iš pačių įsimintiniausių, kada nors mūsų gulbiuko išgirstų ar pasakytų. Taip, tąsyk jie jau nuo pat pradžios išskleidė sparnus lėtam šokiui. Jie iš lėto sukosi, užvaldyti svajingų muzikos garsų. Atrodė, tarsi viskas aplinkui išnyko, liko kažkur toli toli, o čia ir dabar yra tik šokių aikštelė, muzika ir jie. Galbūt tai mažai kas supranta, nes tokių akimirkų tokių žmonių gyvenime tiesiog per daug, tačiau šiems dviems baltaplunksniams tai buvo kažkas tokio. Tai, ko jie dar nebuvo patyrę, tai, kas iš esmės pakeitė visą jų bendravimą. Mūsų gulbiukas po šiai dienai gailisi, kad tą dieną prieš atsisveikinant neišdrįso Jos apkabinti, ko, kaip vėliau paaiškėjo, norėjo ir Ji pati...
To vakaro jis neužmiršo ir šiandien. Tačiau su niekuo nesulyginsi pirmųjų savaičių po jo. Kiekvieną mielą dieną prieš jo akis iškildavo Jos paveikslas. Kasdien jis jausdavo tą šilumą, kurios prisikaupė tiek, kad neišblėso iki šiol. Gulbiukas ėmė jausti, kad Ji jam kaip reikiant krito į akį, tačiau nejautė, kad netrukus ims klimpti vis giliau ir giliau...
Atėjo ir praėjo naujieji metai ir gulbiukas ėmė gyventi sau įprastu ritmu. Jis jam nelabai patiko, jis norėjo kažkaip jį keisti. Ir še tau!
Tai, kad šis tekstas pasirodė sausio 12 dieną, toli gražu nėra sutapimas. Būtent šią dieną 15 val. 24 min. gulbiukas sulaukė netikėtos žinutės. Apskritai jam sulaukti žinutės tuo metu buvo neeilinis įvykis, nes jam rašydavo nebent Ežys ir Omnitel. O šiame mūsų apkalbamame pranešime nebuvo nei vardo, nei kitokio prisistatymo, nieko. Jame buvo tik vienas žodis/pasisveikinimas. Kiek sutrikęs gulbiukas vis dėlto atrašė. Juk nebūdavo tokių atvejų, kad kas nors iš nepažįstamų sužinotų jo numerį.. O po kelių žinučių, nors taip prisistatymo ir nebuvo, jo šypsena plėtėsi. Jis palaipsniui suprato - taip, jam rašo Ji! O pokalbis plėtėsi taip greitai, tarsi jie būtų seni pažįstami, nebendravę ilgą laiko tarpą ir tik dabar susiruošę paplepėti. Nuo vienos temos prie kitos, rimtas žinutes keičia juokas, vyrauja tokia gera nuotaika... Tokiu būdu pradėję 15:24 jie baigė pusę trijų nakties, susirašinėję beveik be pertraukų. Kitą dieną gulbiukas dar kartą perskaitė visus pranešimus, su kiekviena žinute jausdamas, jog sutiko sau artimą sielą...
Po to įsimintino vakaro jie ėmė susirašinėti kasdien. Gulbiukui kasdieninė rutina nušvito naujomis spalvomis, jis su didžiausiu nekantrumu tikrindavo, ar neatėjo nauja žinutė, netgi ėmė laukti mokyklos, nes žinojo, kad nuplaukus ten pertraukų metu bendraus su Ja. Jis suprato, kad Ji yra ne tik gražuolė. Ji yra įvairiapusiška, protinga asmenybė, turinti, ką pasakyti kone visomis temomis. Ir ta šiluma, tas nuostabus jausmas... Gulbiukas po truputį pajuto šiltą jausmą krūtinėje. Jis pagavo save ne tik rašantį naujas žinutes, skaitantį senas, žiūrinėjantį Jos nuotraukas, bet ir nuolatos galvojantį ir svajojantį apie Ją. Gulbiukas suprato - jo širdyje užgimė tas jausmas, dėl kurio gyvename mes visi. Jo širdyje užgimė meilė... Jis Jai ėmė rašyti eilėraščius, domėtis tuo, kuo visiškai nesidomėjo, bet domisi Ji, kurti ateities planus, svajas. Pastarųjų sugebėjo prikurti tiek, kad užsitarnavo visai mielą pravardę - svajoklis.
Tokiu būdu kasdien susirašinėjant atėjo kovo mėnuo, kuris buvo paženklintas net dviem išsvajotais įvykiais - susitikimais. Pirmasis įvyko tame pačiame ežere, kaip ir visada. Tiesa, jame užsibūta nebuvo - visi kartu būriu patraukė į Biržus. Žinoma, ekskursija buvo puiki, sesė su šeima, kaip visada, viską suorganizavo idealiai, bet... Visa tai nukonkuravo Ji. Frazė "graži kaip visada" jau nebebuvo tinkama. Ji ėmė pranokti pati save. Mūsų gulbiukas, skrisdamas šalia, jautė, kaip jaudinasi, kaip jam nesinori apsikvailinti, kas, be jokios abejonės, nutiko net ne vieną kartą. Ir jeigu Tu dabar skaitai - ne, savo legendinės frazės, pasakytos prieš prasidedant kelionei atgal, neviešinsiu. Bet šį bei tą kito paviešinti galiu. Prieš jiems pasukant savais keliais Ji su praėjusiu gimtadieniu pasveikino mūsų gulbiuką ir įteikė jam nuostabią dovanėlę, kurią ir šiandien gulbiukas visada turi su savimi. Taip pat prieš atsisveikinant jie pirmą kartą ištiesė sparnus vienas į kitą ir apsikabino... Nerūpėjo nei šaltis, nei vėjas, nei pustomas sniegas. Jis savo glėbyje laikė Ją ir net nesiruošė jos paleisti. Jis suprato - nė už ką nepaleis savo meilės...
Antrasis susitikimas įvyko vėliau, kovo pabaigoje. Taip jau sutapo, kad tarpe tarp abiejų pasimatymų įvyko ir Jos gimtadienis, todėl gulbiukas pasistengė kaip reikiant. Gal netgi truputį persistengė. Jis paruošė savo dovanas, nes jų transportavimas tikrai nebuvo lengvas, pats ilgai rengėsi ilgam skrydžiui. Juk tai pirmas tik judviejų susitikimas, negana to, kaip mažo tvenkinėlio gyventojui įspūdį darė ir galimybė pamatyti didžiausią Lietuvos ežerą! Tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, kas tas ežeras.. Jis atrodė tarsi mažiausia kūdra, palyginus su tuo, kas laukė tik atskridus. Gulbiuką, vos pūkštelėjusį į sostinės vandenis, apkabinimu pasitiko Ji! Jis akimirksniu suprato - verta skristi vien dėl šio epizodo. Ir vėliau jiedu apsikabino keturis kartus, kiekvieną kartą gulbiukas nesiruošdavo taip lengvai atlaisvinti sparnų... Tiesa, jeigu apsikabinimų viso buvo penki, tai mūsų gulbiuko apsikvailinimų - bent trigubai tiek. Galbūt tai padarė įtaką tolesnei istorijos raidai, nežinia. O kad jų gulbiukas negali pamiršti ir šiandien, yra nenuginčijamas faktas. Pavyzdžiui, jam išsivystė sunki ledofobijos stadija - jis nė už ką neketina daugiau lipti ant ledo, ypač tose vietose, kurios skirtos čiuožinėjimui. Kodėl? Neklauskit...
Sugrįžus namo bendravimas tęsėsi, tačiau gulbiukas pastebėjo, jog jis truputį atšalo. Ji retsykiais tarsi ir nenoriai atrašydavo jam, nebe su tokiu dideliu polėkiu ir aistra.palaikydavo pokalbį. Galbūt tai tebuvo jo įsivaizdavimas, juk jis nežinojo ir nežino, kas dedasi Jos mintyse. Galų gale atėjo lemtingoji naktis. Po vidurnakčio, kalendoriui jau reikalaujant pakeisti lapelį į balandžio 7 dieną, jie tęsė susirašinėjimą ir bent jau kol kas neketino eiti miegoti. Ir iš kalbos išėjo keletas tokių žinučių, kurios įstrigo atmintyje visam likusiam gyvenimui. (kalba truputį pataisyta - sudėtos lietuviškos raidės)

Ji: O tu savo vaidmenį man, žinai?
Jis: Na?
Ji: Tu man esi geras draugas, su kuriuo malonu susirašyti kasdien..
Jis: Ačiū!
Ji: Tik norėčiau pasakyt, kad negalėtų būti nieko daugiau...

Kitų žinučių necituosiu, nors jas gulbiukas pamena ir šiandien.
Ji bandė jį paguosti. Ji stengėsi jį nuraminti. Bet Jai nepavyko. Atsisveikinus ir palinkėjus labos nakties, gulbiukas pratrūko ašaromis. Visos svajonės, visi ateities planai, viskas, ko jis ketino siekti, sudužo per vieną akimirką. Jis raudojo ne vieną valandą, suprasdamas, kad tai yra nevyriška, tačiau jam tai visiškai nerūpėjo. Jis liejo savo skausmą, apmaudą. O juk tiek kalbėta, tiek rašyta, tiek svajota... Ir kiek daug taip ir liko neištarta... Jiems neteko net pasibučiuoti...

Skausmas nemažėjo, jis tik stiprėjo. Jie tęsė savo bendravimą, tačiau tapo akivaizdu, jog jis niekada nebebus toks, koks buvo anksčiau. Nebebuvo tos kibirkštėlės, atsirado ir susikirtimų. Pasikeitė ir pats gulbiukas. Jis tapo emocingesnis, impulsyvesnis. Tai jam išėjo taip ne į naudą, jog gulbiukas už tą periodą iki šiol nori nusiskandinti. Galbūt dar būtų pavykę situaciją grąžinti į pirminę stadiją, tačiau jie keletą kartų apsipyko. Baisiausia, kad už visus šiuos apsikapojimus atsakingas buvo būtent gulbiukas. Jis apie tai, ką pasakė, pagalvodavo tik po laiko. O juk tai būdavo pasakoma ne bet kam, o gulbei, kurią jis myli iš visos širdies ir dar daugiau. Žinoma, jis po to atgailaudavo, taip sukeldamas jau Jos pyktį, kuri tiesiog negalėdavo ignoruoti tokių užsiplieskimų. Nors paskui viskas grįždavo ten, kur buvę, jie niekada nebegrįžo ten, kur buvo pačioje pradžioje - polėkis, aistra, laukimas, gera nuotaika visą parą buvo prislopinti. Tiesa, ne iš gulbiuko pusės, kuris kiekvieną dieną Ją įsimylėdavo iš naujo. Matyt, Ji suprato, kad su tokiu, kaip šis gulbiukas, jai nėra, ką veikti, nepaisant tikros ir nesumeluotos meilės...
Nors Ji, žinoma, taip tiesiai niekada to nepasakė, bet gulbiukas tai jautė. Jis ir dabar prisimena, kad ne kartą norėjo pakilti aukštai, suskleisti sparnus ir rėžtis į pakrantės akmenį mirtinai. Jis dažnai nei iš šio, nei iš to pravirkdavo. Jis galėdavo praleisti valandų valandas vien žiūrėdamas į Ją ir mintyse melsdamas, kad dar kas nors pasikeis.
Iš dalies pasikeitė.
Tačiau tik iš dalies.
Jų bendravimas po truputėlį apsitvarkė. Jie specialiai stengėsi apeiti pavojingas temas, o apie kitką galėdavo plepėti kaip plepėję. Bet meilė niekur nedingo. Gulbiukas negalėjo pakeisti savo širdies balso, nors jautė, kad visos jo pastangos atsimuš į Jos pastatytą akmeninę sieną. Jis keliskart bandė ją pramušti, tačiau nesėkmingai, o atatranką po to jis jausdavo ne po vieną savaitę. Tokiu būdu jis dažniausiai naktis praleisdavo paslapčia verkdamas iš nuoskaudos, kad jo meilė šitaip nevertinama. Gulbiukas mąstydavo - ar dar yra skaudesnė situacija šiame pasaulyje?
Atėjus 2014 metų pabaigai jis su siaubu suvokė - taip, yra.
Kai aplink tavo mylimą gulbę sparną ima rėžti kitas gulbinas.
Ir kai tavo gulbė, ne vienerius metus ignoravusi nuoširdžią ir tyrą meilę, kitą gulbiną prie savęs prisileidžia labai greitai ir labai arti.
Nuoširdžiai tikiuosi, kad Ji niekada nepatirs to, ką pusketvirtų metų jaučia šis gulbiukas. Tačiau sykiu jam yra šitaip skaudu... Matyti tai, kad kitas gulbinas veikia kone tais pačiais metodais, bet Ji prisileidžia būtent jį. Matyti tai, kad anam užteko vos nepilno mėnesio, kai gulbiukas link to eina kelerius metus.
Jis ir vėl ėmė rašyti eilėraščius, kurie taip ir liko stalčiuje. Juose atsispindi nuoskauda ir neviltis. Nuolatinis liūdesys. Ir kova. Kova už Ją. Kova dėl Jos.
Jis Jai rašė laiškus. Juose stengėsi atspindėti tai, ką jis jaučia pastaruosius metus. Atspindėti savo mintis, norus. Parodyti tai, jog meilė Jai niekada nesibaigs. Ji tik stiprės.
Žinutės irgi nenutrūko. Daugybę kartų iš visai nekaltų temų išsivystydavo būtent ši. Ji pasisakydavo, kaip jam sekasi su anuo. Po kiekvienos žinutės, skirtos šiai tematikai, gulbiukui kyla noras baigti savo kančias. Kiekvienas neutralesnis pranešimas tikėjimą gyvenimu grąžindavo.
Vis dėlto, nors Ji išties nori tik gero, iš tos meilės jis pateisina kone visus Jos poelgius, vienas jų iki šiol liko nesuprastas.
Ji daugiau nei mėnesį laiko ignoravo visas be išimties gulbiuko žinutes.
O pasibaigus šiam kraupiam ir gulbiuko psichiką visiškai nukankinusiam etapui, Ji pagaliau parašė.
Tačiau tame išlauktame tekste atsispindėjo noras baigti bet kokius santykius.
Ji pabrėžė, kad myli kitą.
Ji norėjo, kad aš jai neberašyčiau.
Ji norėjo, kad aš susigalvočiau kitą tikslą.
Ji nebenorėjo jausti nuolatinės įtampos šalia, kaip ji pati tai pavadino.
Kitaip tariant, ji nebenori, kad aš ją mylėčiau.
Atleisk man... bet tai yra vienintelis neišpildomas Tavo noras. Aš to pakeisti negaliu...

Kaip matote, aš jau grįžau į save.
Lenkiu galvą, jei bent vienas žmogus šią istoriją perskaitė iki galo. Atleisk man, skaitytojau, jei nieko nesupratai, atleisk, jei tekstas buvo pernelyg ilgas. Aš tiesiog norėjau išsipasakoti, nors ir taip labai daug liko nepaminėta. Nebegalėjau kentėti.
Labiausiai tikiuosi, kad šią istoriją perskaitei Tu.
Manau, supratai, ką tuo norėjau pasakyti.
Aš Tave mylėjau, myliu ir mylėsiu. Niekam kitam gyvenime daugiau nejausiu tokios meilės, kaip Tau.
Nesvarbu, kad Tu esi užimta ir tuo patenkinta. Aš vien dėl to negaliu pakeisti savo minčių objekto.
Jau bėga ketvirti meteliai, kaip mano širdyje tik Tu. Ir aš jau dabar galiu pasakyti, kad žinau, kiek visa tai truks. Tiek, kiek man bus lemta gyventi.
Patikėk, bandžiau daugybę kartų prisiversti patikėti, kad tai neįmanoma. Aš ir dabar suprantu tai, bet jausmai ir širdis viską nugali. Vienas protingas puikiai Tau pažįstamas žmogus man kartą pasakė - čia kalba jausmai, bet ne protas. Ir jis absoliučiai teisus. Tie jausmai neišblėso tiek Tau, tiek man taikant pačias įvairiausias priemones. Žinau, kad Tu su anuo jau beveik metus, žinau, kad Tu laiminga. Tačiau aš tikiu kita sentencija - nėra neįmanomų dalykų.
Labai tikiuosi, kad kada nors gyvenime suprasi ir įvertinsi tikrąją meilę. Tą meilę, kuriai galima trukdyti, bandyti ją sunaikinti, tačiau ji pereis ugnį ir vandenį nė nepaliesta.
O aš myliu. Ir mylėsiu ir toliau. Niekada gyvenime nebūčiau laimingas su kita, mylėdamas Tave. Tik Tu vienintelė įkūniji patį brangiausią jausmą. Net jei ir niekada neatsakysi į tai, aš mylėsiu platoniškai. Ir savo dienų pabaigoje, net jei visą gyvenimą pragyvensiu vienas, žinosiu, kad mano širdis užimta. Žinosiu, kad mylėjau ne veltui. Žinosiu, kad gyvenimas turėjo prasmę.
Ir žinosiu, kas ta mano pirmoji vienintelė, tvirta ir tyra meilė.
Ačiū Tau už viską.
Myliu Tave.